Note: Speakers are listed in alphabetical order by last name.
LME Asia Metals Seminar
Online
9:00 AM
9:00 AM - 9:10 AM ( 10 MIN )
Welcome Address
Speaker
03_speaker_img4
Laura M CHA
Chairman, HKEX
9:10 AM
9:10 AM - 9:20 AM ( 10 MIN )
Opening Remarks
Speaker
hui
Christopher HUI
Secretary for Financial Services and the Treasury
9:20 AM
9:20 AM - 9:30 AM ( 10 MIN )
Keynote Speech
Speaker
aguzin
Nicolas AGUZIN
Chief Executive Officer, HKEX
9:30 AM
9:30 AM - 10:40 AM ( 1 HOUR 10 MIN )
Panel Discussion 1
The outlook of the global commodities market in a recovering economy
Moderator
bao
Christina BAO
Managing Director, Head of Market Development and Head of Commodities Development (Acting), HKEX
Panellists
t
Thomas HORN
Head of Commodities and Global Markets (China), Macquarie Group
shoujian
Shoujian LIU
Executive Director and Deputy Chief Executive Officer, CCB International
geordie
Geordie WILKES
Head of Research, Sucden Financial
zhu
Yi ZHU
Global Head of Metals & Mining, Bloomberg Intelligence
10:40 AM
10:40 AM - 11:50 AM ( 1 HOUR 10 MIN )
Panel Discussion 2
China’s growing role within the global commodity space
Moderator
dong
Feng DONG
General Manager, QME
Panellists
wanwan
Wanwan GE
Associate Director, Commodity Futures Department I, Shanghai Futures Exchange
Speaker Photo_
Yulan LING
President, Tianjin Huabei Group Co., Ltd
shaoxuan
Shaoxuan LIU
Associate Dean, Antai College of Economics and Management, Shanghai Jiao Tong University
jun
Jun WANG
CFO and Board Secretary, CHALCO
wen
Xianjun WEN
Former Vice Chairman, China Nonferrous Metals Industry Association
qin
Qin XU
Managing Director and Partner, Lead of DigitalBCG Accelerator Systems in Greater China, Boston Consulting Group
11:50 AM
11:50 AM - 2:00 PM ( 2 HOUR 10 MIN )
End of Morning Sessions
2:00 PM
2:00 PM - 2:30 PM ( 30 MIN )
Presentation
Themes & trends shaping China's macroeconomic structure
Speaker
ba
Shusong BA
Managing Director, Chief China Economist, HKEX; Chief Economist, The China Banking Association
2:30 PM
2:30 PM - 3:30 PM ( 1 HOUR )
Panel Discussion 3
What does sustainability mean for the metals market?
Moderator
brodie
Hugo BRODIE
Vice President - Sustainability, LME
Panellists
ben
Ben JONES
Managing Consultant, CRU
pie
Richard PIECHOCKI
Head of Sustainable Trade & Commodity Finance, Rabobank
li
Lihui SUN
Director of the Development Department, China Chamber of Commerce of Metals, Minerals and Chemicals Importers and Exporters
Speaker Photo_Deeksha Vats
Deeksha VATS
Chief Sustainability Officer, Aditya Birla Group
3:30 PM
3:30 PM - 4:30 PM ( 1 HOUR )
Panel Discussion 4
LME market structure: Views from the metals community
Moderator
liu
Yang LIU
Head of China Sales, LME
Panellists
edward
Edward FREMLIN-KEY
Head of Base Metal Sales (EMEA & Americas), ICBC Standard Bank
anant
Anant JATIA
Founder, Greenland Investment Management
guangfei
Guangfei LI
Vice President, China Aluminum International Trading Group Co Ltd
kelvin
Kevin TUOHY
Co-Head Base Metals, StoneX Financial Ltd
paul
Paul WILKES
Founding Partner, Concord Resources Limited
4:30 PM
4:30 PM - 5:00 PM ( 30 MIN )
Closing Speech
Speaker
chamberlain
Matthew CHAMBERLAIN
Chief Executive, LME
5:00 PM
5:00 PM
End of Seminar