Skip to Content
Focus: Ferrous Metals
Online
2:30 PM
2:30 PM - 2:45 PM ( 15 Min )
Opening Remarks
Speaker
Prof. Ba photo 2020062 v1
Prof Shusong BA
Chief China Economist - HKEX
2:45 PM
2:45 PM - 3:30 PM ( 45 Min )
Global Economic Transformation under Pandemic Impact
Speaker
Prof. Ba photo 2020062 v1
Prof Shusong BA
Chief China Economist - HKEX
3:30 PM
3:30 PM - 4:00 PM ( 30 Min )
An Update and Forecast of Chinese Iron Ore Industry
Speaker
PingxiLei1
Mr Pingxi LEI
Chief Engineer - China Metallurgical Mining Enterprise Association(MMAC)
4:00 PM
4:00 PM - 4:30 PM ( 30 Min )
Innovative Trading Model on International Seaborne Iron Ore
Speaker
PengLi
Mr Peng LI
General Manager of iron ore division - Xiamen ITG Group and General Manager - Fujian Sanming Steel International Trading
4:30 PM
4:30 PM - 4:45 PM ( 15 Min )
New Portside Iron Ore Trading Patterns - RMB Index Based Pricing
Speaker
JieLi
Ms Alice LEE
Senior analyst - Mysteel
4:45 PM
4:45 PM - 5:00 PM ( 15 Min )
New Opportunity Come Along with First Iron Ore ETF
Speaker
Haimo Zhang1
Ms Haimo ZHANG
Director - Head of Asset Management - Shan Xi Securities International Asset Management
5:00 PM
5:00 PM - 6:00 PM ( 1 Hour )
Panel Discussion
Economic Reboot, the Crisis and Opportunity of Global Ferrous Commodity Market.
Moderator
DebbieZhuang1
Ms Debbie ZHUANG
Assistant Vice President - HKEX Commodities Development Department
Panelists
YangLuo
Mr Yang LUO
Head of China Basic Materials - Credit Suisse(Hong Kong)
HongShu
Mr Hong SHU
General manager - Shou Ji trading limited
HaipingShen
Mr Haiping SHEN
Physical lead for iron ore - Cargill investment(China) limited
LingDai1
Mr Ling DAI
Partner and Directior of Option Trading Dept - MY Capital Asset Management Ltd
YongZhang
Mr Yong ZHANG
VP and General Manager of Iron Ore Department - Mysteel
6:00 PM
6:00 PM
End
2:00 PM
2:00 PM - 2:10 PM ( 10 Min )
Opening Remarks
2:10 PM
2:10 PM - 3:00 PM ( 50 Min )
Session 1: Connect to China
Asset Allocation in the Post-Crisis Period: the Gold Market
Speaker
image for Dr Le Xia
Dr Le XIA
Chief Economist for Asia - BBVA Research
3:00 PM
3:00 PM - 4:30 PM ( 1 Hour 30 Min )
Session 2: Connect to the Industry - Challenges and Opportunities of Precious Metals Market
Speech-1 Impact of COVID-19 to Global Precious Metals Market
Speaker
image
Mr Jeremy EAST
Senior Advisor - London Bullion Market Association (LBMA)
3:00 PM - 4:30 PM ( 1 Hour 30 Min )
Session 2: Connect to the Industry - Challenges and Opportunities of Precious Metals Market
Speech-2 Global Precious Metals Market Outlook
Speaker
image
Mr Andrew NAYLOR
Head of ASEAN and Public Policy - World Gold Council
3:00 PM - 4:30 PM ( 1 Hour 30 Min )
Session 2: Connect to the Industry - Challenges and Opportunities of Precious Metals Market
Speech-3 Trading Flow in Precious Metals Market
Speaker
SimTzeShiong
Mr Tze Shiong SIM
Director and Chief Financial Officer - Perfect Hexagon Limited
3:00 PM - 4:30 PM ( 1 Hour 30 Min )
Session 2: Connect to the Industry - Challenges and Opportunities of Precious Metals Market
Speech-4 Future Development of Digital Asseet
Speaker
pic
Mr Aaron CHOI
Head of Digital Asset Department - Tencent
4:30 PM
4:30 PM - 5:00 PM ( 30 Min )
Session 3: Connect to The World
Commodities Into the Future
Speaker
image
Dr Mark MOBIUS
Founder - Mobius Capital Partners
5:00 PM
5:00 PM
End
9:30 AM
9:30 AM - 10:00 AM ( 30 Min )
Opening Remarks
Speaker
CharlesLi
Mr Charles LI
Chief Executive - HKEX
10:00 AM
10:00 AM - 10:30 AM ( 30 Min )
QME Update
Speaker
DongFeng
Dr Feng DONG
General Manager - Qianhai Mercantile Exchange Co. Ltd (QME)
10:30 AM
10:30 AM - 11:30 AM ( 1 Hour )
Session 1
Topic 1: Challenges for Metal Companies in the Post-Epidemic Period
Topic 2: Nonferrous Metal Market Hotspots and Supply/Demand Analysis
Speakers
LuoShengzhang
Mr Shengzhang LUO
Chairman - Guojin Metal Technology
HarryJiang
Mr Harry JIANG
Vice General Manager of Trading Department - Jinchuanmaike Metal Resources Co., Ltd.
11:30 AM
11:30 AM - 12:30 PM ( 1 Hour )
Session 2

The Current Situation and Prospect of Non-Ferrous Metal Industry in the Post-Epidemic Period
Speakers
XuAidong
Ms Aidong XU
Chief Expert for Nickel and Cobalt - Beijing Antaike Information Co., Ltd. and Secretary-general of China - China Non-Ferrous Metals Industry Association Cobalt Branch
YangChanghua
Mr Changhua YANG
Chief Expert for Copper - Beijing Antaike Information Co., Ltd
XiaCong
Ms Cong XIA
Senior Expert for Lead and Zinc - Beijing Antaike Information Co., Ltd
2:00 PM
2:00 PM - 3:00 PM ( 1 Hour )
Session 3
Risks Building as Strong Demand Recovery Starts to Fade
Speaker
03_speaker_img3
Mr Ian ROPER
General Manager - Shanghai Metals Market Singapore
3:00 PM
3:00 PM - 4:00 PM ( 1 Hour )
Panel 1: The Outlook of Global Economy and Nonferrous Metals Market under the Pandemic
Copper: Deflation vs Inflation
Aluminium: Opportunities from the Crisis
Zinc/Lead: Shifting Fundamentals
Nickel: Evolution of the Key Driver for Nickel – Stainless Steel Versus EV Batteries
Tin: Stock Movement from the LME to SHFE – Real Consumption or Derivative Arbitrage?
Moderator
03_speaker_img6
Ms Yang LIU
Head of China Sales - LME
Panellists:
image
Ms Xiao FU
Head of Commodity Markets Strategy - Bank of China International
image
Mr Sifang LIU
Senior Consultant, Copper Research - Wood Mackenzie
image
Ms Xiong HUI
Chief Analyst - Beijing Antaike Information Co., Ltd
image
Ms Yi ZHU
Global Head of Metals & Mining - Bloomberg Intelligence
4:00 PM
4:00 PM - 5:00 PM ( 1 Hour )
Panel 2: Déjà vu: Have We Been Here Before – Lesson We Learnt from the Past
Key Differences Between 2003’s Sars, 2009’s Financial Crisis and Today
Impact of COVID-19 and Industry Reaction
Regional and Product Success Stories in the Wake of Covid-19
When will the Market Recover?
Moderator
image
Mr Edric KOH
Head of Corporate Sales, Asia - LME
Panelists:
DuncanHobbs
Mr Duncan HOBBS
Research Director - Concord Resources Ltd
03_speaker_img3
Mr Ian ROPER
General Manager - Shanghai Metals Market Singapore
SimTzeShiong
Mr Tze Shiong SIM
Director and Chief Financial Officer - Perfect Hexagon Limited
MikeZhang
Mr Mike ZHANG
Global Head of Metals and Mining - DBS Bank
5:00 PM
5:00 PM - 5:30 PM ( 30 Min )
Closing Speech
Speaker
Matthew
Mr Matthew CHAMBERLAIN
Chief Executive - LME
5:30 PM
5:30 PM
End