Skip to Content
RMB FIC Conference
9:00 AM
9:00 AM - 9:20 AM ( 20 Min )
Opening Remarks
9:20 AM
9:20 AM - 9:30 AM ( 10 Min )
Keynote Speech 1
9:35 AM
9:35 AM - 10:15 AM ( 40 Min )
Panel Discussion 1: 2020 market turbulence - impact and opportunity in FIC market
Black swan events - nuances of worldwide fiscal and monetary policies and geopolitical tensions
Short-term/long-term impact and challenges to China's financial market and what measurements China is taking to tackle?
What is the ESG's role during such market turbulence and how is global sustainability practice affected?
Outlook for 2020 and beyond - what to be awared of and the opportunities born from changes
10:20 AM
10:20 AM - 10:30 AM ( 10 Min )
Keynote Speech 2
10:35 AM
10:35 AM - 11:05 AM ( 30 Min )
Panel Discussion 2: Hong Kong as a leading bond hub in Asia
A Desitination for Chinese issuers and global investors - status, issuance types and potential growth
Market accessibility - what does issuers & investors expect next?
The new norm - green/sustainable finance and ESG investment
Hong Kong's value proposition in being a global sustainable and green centre
11:10 AM
11:10 AM - 11:20 AM ( 10 Min )
Keynote Speech 3
11:25 AM
11:25 AM - 11:55 AM ( 30 Min )
Panel Discussion 3: FIC derivatives market landscape in Hong Kong
Recent development of the Listed and OTC market
New initiatives to cater the market demand
1) Bond: enhanced mutual market access
2) Rates: discussion on transition from HIBOR to HONIA
3) FX: widened product and services offerings of HKEX
12:00 PM
12:00 PM - 12:10 PM ( 10 Min )
Keynote Speech 4
12:15 PM
12:15 PM - 12:45 PM ( 30 Min )
Panel Discussion 4: Riding the wave of the digital disruption in the FIC Space
Fintech in FIC business - what are the technologies we have on hand?
Technology application - what are the use cases of fintech in fixed income primary & secondary market, as well as FX market?
What new technologies have the potential to be the game changer for bond market? - Revolution from trading to post-trade
How can risk management be brought to the next level with the help of technology?
12:45 PM
12:45 PM - 1:15 PM ( 30 Min )
Award Ceremony & Closing Remarks
1:15 PM
1:15 PM
End